Vrienden Ontmoeten


Vrienden Ontmoetten

Het ei is gelegd, de keuze gemaakt, de beslissing genomen.
Het laatste project dat Peter en ik begonnen zijn na zijn 1e hersenbloeding en nooit is afgemaakt omdat zijn dood er tussen kwam, wordt nu in (on)aangepaste vorm openbaar gemaakt. Werktitel Moby-Dick, de titel bij uitgave zou “Vrienden Ontmoeten” worden. Het idee kwam van Peter: “Jij doet het boekje, ik de muziek, en samen maken we er wat van”. Elkaar feedback geven, ideeën  aanreiken en aanvullen. Vele zondagen zaten we bij elkaar in Studio Moby-Dick, het voormalig atelier van Wille, of liepen we door de duinen en bossen rond Castricum. We maakten wat opnamen, typte Peter’s teksten in Ariël punt 16 vet of bespraken het leven vol pijn en spijt, onze plannen en ons alcohol gebruik. Maar eerst dronken we om 10 uur koffie, aan een overvolle keukentafel, met stroopwafels.
Hij één, ik twee.

 

Na Peters’ dood nam ik mij voor het project af te maken, zonder inbreng van hem maar met de gedachte dat alles niet voor niets mocht zijn. Ook de ontmoeting met Peter niet. Een snelle gedachte die ik niet alleen kon realiseren; ik bleef onmisbare input missen. Daarom publiceer ik nu de ruwe opnamen die er zijn, de ideeën die we  hadden en wat herinneringen daaromheen.
Is het helaas toch óók nog een In Memoriam geworden. 


.

 

 


.

 

 

 

 

 

Hierboven:
De omslag van het CD hoesje.
Een collage van enkele foto’s van
kopjes koffie,
genomen in de
afgelopen 15 jaar in Barcelona,
Dresden, Zuid-Afrika, Vlieland of
bij een tankstation onderweg.
Koffie drink je met vrienden.


Hiernaast:
Het beoogde CD label.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Dit zijn de afspeelbare nummers. Opgenomen in studio Moby-Dick, Veenpolderdijk  6 te Assendelft in 2009-’10. De gevolgen van Peter’s 1e hersenbloeding zijn soms hoorbaar.

De CD wilde ik in een DVD-box; dat geeft wat mooiere ruimte voor omslag en boekje.
Zowel de kopjes koffie alsook het motorfietsje, de Mokum Kolibrie, zijn onderwerpen die Peter ergens geplaatst wilde hebben. Peter kon de naam van het motortje niet meer onthouden en noemde het altijd Moby-Dick.
Zo is onze studio aan haar naam gekomen.

De Mokum Kolibrie, een autoped, een kruiwagenwiel en een benzine-
waterpomp. Alles werkt. Hij moest de uitstraling hebben van een
stoommachine en een klasieke motorfiets. 40-45 Km/u.

.

 

 

 

 

Ook zouden we bijdragen vragen aan Michael; voor het drukwerk en zijn kennis op dit gebied, Anne Meyer, voor fotografische bijdragen en Anja, voor het voordragen van een van Peter’s teksten of voor piano begeleiding. Schrijver/voorlezer E.P. heeft naderhand zijn toezegging ingetrokken. Er zat hem te weinig voor hem zelf in. Van Anja en Michael heb ik geen gebruik gemaakt; samen met Peter iets inspreken of hem begeleiden zat er niet meer in en gedrukt wordt er ook niet meer. Jammer.
Daarom alleen bijdragen van Anne en van mij.

Contact met Anne kunt u opnemen via de link in de rubriek “Sponsors/Dank” elders op deze website.


Hier volgt een doorlopende opname uit studio Moby-Dick;
vlarden van liedjes, voorgedragen teksten, gesprekken danwel overpeinzingen.          Gezien de tijdsduur in twee delen.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.Door omstandigheden laten wij de geplande
feestelijke presentatie van de CD achterwege.
Excuus voor het onplezier.


Peter Louman, Jos Pruijser.


 


Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

 

 

 

 

 

 


 


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>