vegetarisch (uit het wild)
Vegetarisch, kan dat lekker zijn? Ja dat kán.
Wát is vegetarisch? Alles wat groente en fruit eet is vegetarisch.
Een koe, een hertje, een konijntje, zelfs een olifant is vegetarisch.
Bij deze dus: Vegetariërs eten herbivoor.
Dat zijn o.a. bladeren, takken en gras, appels, peren en sperziebonen.
Vegetarisch eten kun je vaak op het platteland gewoon vinden.
Zelf neem ik het regelmatig mee uit de polder van Eemnes.
Bij Stompetarp is ook veel vegetarisch eten te verzamelen.
Dan is het ook nog eens min of meer biologisch.
Afgelopen weekend tijdens een wandeling in de polder van Eemnes,
samen met Koos, vonden we heerlijk vegetarisch eten in de berm:
Een aangereden konijntje! Kers vers, het leefde nog.
Koos heeft het aan z’n achterpootjes dood geslagen en thuis meteen
gevild en schoongemaakt. Het gelooide huidje hebben we nog.
En dan nu mijn recept voor een biologisch, vegetarisch feestmaal!
Eerst snijden we ons konijntje in kleinere stukken:
twee voorpootjes, twee achterpootjes en het lijfje.
Van dat laatste maken we soep, als voorgerecht.
Vul een grote pan met twee liter water en gooi daar het
konijnenlijfje in. Als het kookt twee uur laten sudderen
op een laag vuurtje en met een boel tuinkruiden
en peper en zout. Dan heb je nu tijd om te plassen,
ga ik ook doen, en nog een lekker glaasje wijn nemen.
Na twee uur sudderen kun je er dan twee grote zakken met soepgroenten en twee potjes wildfond bij doen.
(Alles lijkt wel in tweeën te gaan; m’n fles wijn ook al).
Na een half uurtje zachtjes pruttelen is de soep klaar.
En dan straks opdienen met een pluk pieterselie,
gebakken aardappelen en sperziebonen (bio).
Korrie’s Algemene Kennis:
Omdat een konijn alleen maar gras en hooi en dat soort dingen eet is het vegetarisch en past dus goed in een groente, fruit en bladeren dieet.
Daar word je mooi slank van!!
(Volgende week: sperzieboontjes)