sperziebonen

Hallo kookwondertjes, vandaag het eerder beloofde recept om sperziebonen te koken. Een recept van mijzelf, Korrie.


Ik denk dat een heleboel mensen die ik ken niet weten hoe sperzieboontjes er uit zien, daarom begin ik dus met een foto zodat niemand bijvoorbeeld per ongeluk bloemkool koopt. Of kroten. Of komkommers. Of weet ik veel wat.

.

Voor ieders algemene ontwikkeling:

de juiste spelling van “sperzieboon” is dus niet “spersieboon!


Op de  foto kun je zien dat de boontjes twee kanten hebben. Eén met een krulstaartje en één met vaak een soort stokje.Met het bloedscherpe mesje waarmee we ook de aardappels in een eerder recept geschild hebben snijden we het eindje waar het stokje zit of gezeten heeft er voorzichtig vanaf. Dat stukje is namelijk erg hard en niet te eten, vandaar. Het krulletje is gewoon boon en laat de sperziebonen er na het koken op je bord veel leuker uitzien, een beetje guitig zelfs. Als de boontjes besneden zijn moeten ze in een pannetje. Het pannetje vullen met water tot halverwege de bonen en het hele zakie op het fornuis ongeveer 15-20 minuten koken. Lekker bij kabouter of vegetarisch eten.

 

Voor ieders algemene ontwikkeling:

Sperziebonen zijn in veel Supermarkten en zo gewoon te koop en wel in verschillende uitvoeringen, zie de foto’s. (door met de cursor op het plaatje te gaan staan krijg je EXTRA informatie betreffende het getoonde product!!)

 

.

.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>